Let op, je gebruikt waarschijnlijk een verouderde browser!
Wij raden je daarom sterk aan te updaten naar een nieuwere browser.
Arrow top

Ontdek Zuid-Afrika op de fiets

Fietsliefhebbers opgelet! Deze reis brengt je naar een minder bezocht deel van Zuid-Afrika en is ideaal als vervolgreis. Geniet van unieke fietstochten door verschillende nationale parken, eindeloze landschappen, prachtige uitzichtpunten, culinaire verwennerij en aangename hotels. We fietsen door de grootste, maar dunst bevolkte provincie van Zuid-Afrika. Het is het oerland van de San of Bosjesmannen die 10.000 jaar geleden als jager-verzamelaars door het gebied zwierven.

2
Cultuur
5
Natuur
0
Kindvriendelijk
8
Beweging
Legenda

Vliegtuig
Trein
Bus
Jeep
Boot

Dag 1

BRUSSEL – KAAPSTAD

We vertrekken vanuit Brussel naar Kaapstad.

Dag 2

KAAPSTAD

Wanneer we aankomen in Kaapstad rijden we naar STEENBERG HOTEL & SPA. We frissen ons op en vertrekken na de lunch naar het nabijgelegen Silvermine Natuurreservaat. Daar testen we onze fietsen uit en maken we al een eerste kleine fietstocht naar de Silvermine dam. Na ons eerste fietsavontuur keren we terug naar het hotel voor het diner en de overnachting. (L,D)

Dag 3

KAAPSTAD: CAPE POINT

Kaapstad heeft geweldige stranden. Boulders Beach in False Bay springt er met een kolonie Afrikaanse pinguïns bovenuit. Na ons strandbezoek maken we een fietstocht van 25 kilometer in het Kaap de Goede Hoop Nationaal Park en fietsen helemaal tot aan Cape Point. Na een deugddoende lunch fietsen we verder langs de andere kant van het Kaapse Schiereiland, een fietstocht van 20 kilometer. Tijdens ons diner genieten we van het mooie uitzicht op de haven. We overnachten in het hotel. (O,L,D)

Dag 4

KAAPSTAD: CAMPS BAY

Na het ontbijt rijden we met de bus naar Noordhoek, aan de voet van Chapman’s Peak. Na een korte strandwandeling fietsen we 15 kilometer over deze iconische route. Na de lunch fietsen we 10 kilometer verder naar Camps Bay, het Zuid-Afrikaanse Saint Tropez. Onderweg stoppen we even in Houtbaai voor een korte wandeling. We nemen onze intrek in het VICTORIA & ALFRED HOTEL, gelegen in het bruisende Victoria & Alfred Waterfront waar we dineren. (O,L,D)

Dag 5

KAAPSTAD

Vandaag vertrekken we na een stevig ontbijt richting de Tafelberg. We rijden met de bus naar Signal Hill om daar met de fiets verder naar boven te rijden. Als het weer het toelaat gaan we te voet naar boven of met de kabelbaan. Wie met de kabelbaan naar boven gaat, heeft er nog de tijd om een van de wandelingen maken. Het uitzicht op de top is overweldigend. Na onze lunch verkennen we Kaapstad met de bus. We brengen een bezoek aan Green Market Square, Companies Garden, Longstreet en de kleurrijke Bo-Kaap. Companies Garden is een park in het centrum van de stad dat in 1605 werd opgericht door de eerste Europese kolonisten. Er werden verse producten geteeld om de schepen terug te bevoorraden. Bo-kaap is een multiculturele moslimwijk en herkennen we aan de vele felgekleurde huisjes. De inwoners afkomstig uit andere delen van Afrika, Maleisië, Indonesië en elders in Azië waren bekend als Cape Malays. Na de afschaffing van de slavernij in 1938 werden alle huizen gekleurd om de overwinning te vieren. We dineren en overnachten in ons hotel. (O,L,D)

finding-dan-dan-grinwis-IAytV8T2Qvc-unsplash

Dag 6

KAAPSTAD - LANGEBAAN

We ontbijten vandaag met uitzicht op de Tafelberg. Daarna gaan we naar het hippe Woodstock. Enkele jaren geleden verwelkomde de buurt tal van bedrijven, restaurants en designerwinkels en ook de gekende Old Biscuit Mill. Hierdoor is deze vroegere vervallen wijk helemaal terug van weggeweest. Vele huizen uit de tijd van de apartheid staan er nog recht. We snuiven er de sfeer op en rijden daarna door naar Blouberg met de bus. We genieten er van een lunch met prachtige uitzicht over de stad en de Tafelberg op de achtergrond. In de namiddag fietsen we 20 kilometer langs het West Coast Nationaal Park. Dit natuurreservaat beschermt een moerasgebied van 310 km² waar we de heldere, blauwe waters van de Langebaan Lagune kunnen bewonderen. Dit gebied is vooral belangrijk voor de duizenden migrerende waadvogels die hier elk jaar in september vanuit de poolgebieden aankomen om er op krachten te komen en in maart opnieuw weg te vliegen. Ook ontdekken we er broedkolonies van pinguïns, jan-van-genten, aalscholvers, meeuwen en andere vogels. We rijden verder met de fiets naar onze eindbestemming van vandaag: THE FARMHOUSE HOTEL. Vanuit ons hotel genieten we van het prachtige uitzicht over de grote, azuurblauwe Langebaan Lagune. Het is het gedroomde decor voor een diner en onze overnachting. (O,L,D)

Dag 7

LANGEBAAN - CEDERBERGEN

We rijden met de bus naar Velddrift, gekend voor zijn vogelreservaat, waar we vertrekken naar het dorpje Redelinghuys. We fietsen 40 kilometer door het Afrikaanse binnenland langs tal van nederzettingen. Na de lunch rijden we met de bus langs een scenic route naar Bushmans Kloof. Wanneer we aankomen in de namiddag staat er een safari in open 4x4 safariwagen op ons programma. We genieten van de zonsondergang. Daarna wacht ons een uitstekend diner. De komende twee nachten, overnachten we in de exclusieve BUSHMANS KLOOF LODGE. (O,L,D)

Dag 8

CEDERBERGEN

Bij het ochtendgloren wandelen we naar de bekende rotsschilderingen die zo’n 10.000 jaar geleden door de Bosjesmannen werden gemaakt. Deze tekeningen vertellen ons meer over de rijke spirituele en culturele wereld van deze bevolkingsgroep die al millennia lang in de Cederbergen wonen. Na onze lunch in de lodge is het tijd voor een namiddag vol ontspanning met de machtige Cederbergen op de achtergrond. Een natuurwandeling, vogels spotten of een verfrissende duik in het buitenzwembad behoren tot de mogelijkheden. In de late namiddag gaan we met de open terreinwagens op zoek naar elanden, gemsbokken, bontebokken, de zeldzame Cape Mountain zebra’s en het rode hartenbeest. Wanneer we terugkeren, wacht ons een diner of een gezellige braai. (O,L,D)

Dag 9

CEDERGEN - TULBAGH

Na onze ochtendsafari en het ontbijt rijden we door het Cederberg natuurreservaat. We ontdekken er spectaculaire berglandschappen met toppen die tot ongeveer 2.000 meter hoogte reiken. Vanaf Lake Clanwilliam fietsen we 40 kilometer naar Cederberg Wineries waar een heerlijke lunch ons opwacht. ’s Avonds genieten we van ons diner in Tulbagh en overnachten we in THE ULBAGH BOUTIQUE HERITAGE HOTEL. (O,L,D)

Dag 10

TULBAGH - FRANSCHHOEK

Na het ontbijt stappen we op onze fiets en rijden we 25 kilometer via de prachtige Bainskloof naar Wellington. Van daaruit rijden we verder met de bus naar Paarl. Daar bezoeken we het Taalmonument dat gelegen is op een heuvel en ons een prachtig uitzicht biedt over de groene wijnboerderijen en het gebergte van Stellenbosch. Het monument is erg fotogeniek en samen met het omringende landschap vormt het de ideale plaats voor prachtige foto’s. Na de lunch rijden we met de fietsop de Dutoit Pass (15 kilometer) voor een prachtig uitzicht. De omgeving is er uitstekend om druiven, maar ook olijven te kweken. Een bezoekje aan een historisch wijnhuis voor een heerlijke wijnproeverij en avondmaal mag dan ook niet ontbreken. We overnachten in LA FONAINE GUESTHOUSE. (O,L,D)

Dag 11

FRANSCHHOEK – HERMANUS

Na het ontbijt stappen we de fiets op en rijden we via de Franschhoek Pass naar Villiersdorp. Qua landschappen, steile hellingen en panoramische uitzichten is de Franschhoek Pass moeilijk te verslaan. Na een fietstocht van ongeveer 20 kilometer reizen we met de bus verder naar Stanford. Na de lunch rijden we langs de oceaan naar Hermanus, een uitgelezen plek om walvissen te spotten. Met wat geluk kunnen we er nog een paar spotten, want in november zwemmen de meeste terug naar Antarctica. We dineren en overnachten in HARBOUR HOUSE. (O,L,D)

Dag 12

HERMANUS – KAAPSTAD

Vandaag gaan we na het ontbijt naar het Kogelberg Nature Reserve in het zuidelijke deel van de Hottentots Holland bergketen. Hier ontdekken we een unieke diversiteit van fynbos. Van hieruit fietsen we verder naar Gordon’s Bay. Daar ontdekken we prachtige stranden, gezellige cafeetjes en fabuleuze zonsondergangen. Het is een rit van in totaal 40 kilometer. We sluiten deze unieke rondreis af met een gezellig afscheidsdiner. We overnachten in het mooie VICTORIA & ALFRED Hotel, uitstekend gelegen aan het Waterfront met zicht op de Tafelberg. (O,L,D)

Dag 13

KAAPSTRAD - BRUSSEL

Na het ontbijt genieten we nog van enkele vrije uurtjes vooraleer we naar de luchthaven van Kaapstad vertrekken voor onze retourvlucht naar Brussel. (O)

Dag 14

BRUSSEL

We komen aan in Brussel.