Let op, je gebruikt waarschijnlijk een verouderde browser!
Wij raden je daarom sterk aan te updaten naar een nieuwere browser.
Arrow top

Magnifieke decors vanuit de lucht

Deze once in a lifetime fly-in neemt ons mee naar de mooiste, meest afgelegen en wildste natuurparken van Zimbabwe. De Victoriawatervallen zijn als juweel in de kroon van Zimbabwe dé perfecte afsluiter. Telkens vliegen we in kleinere propellervliegtuigen van de ene plaats naar de andere voor de meest fantastische panoramische uitzichten. Voor natuur- en safariliefhebbers is dit land een droombestemming. Tijdens de safari’s ervaren we de ongerepte schoonheid van Afrika terwijl we veel verschillende soorten dieren spotten. De laatste jaren is het wildleven er sterk toegenomen en ook zeldzame dieren, zoals de wilde hond en sabelantiloop kunnen ons pad kruisen. In Gonarezhou genieten we van het magnifieke decor van de Chilojo Cliffs en de exclusiviteit van het park, terwijl we in Mana Pools en Matusadona de rust en de geluiden van de Afrikaanse bush ervaren tijdens bootsafari’s en begeleide natuurwandelingen. In Hwange, het grootste nationaal park van Zimbabwe, halen we ons fototoestel boven aan de unieke hide van de lodge. Dit is een ondergrondse schuilplaats aan de waterplas van The Hide waar we wel héél dicht bij de dieren kunnen komen. Om het met John Hemingway’s woorden te zeggen: “If I have ever seen magic, it has been in Africa”.


Download het reisprogramma van onze voorjaarsreizen 2021
2
Cultuur
6
Natuur
1
Kindvriendelijk
2
Beweging

Wat maakt deze reis anders dan anders?

“Een safari vanuit de lucht is een op en top magische ervaring!” - Reisleider Zimbawe Lees verder

Legenda

Vliegtuig
Trein
Bus
Jeep
Boot

Dag 1

BRUSSEL – HARARE

We vliegen van Brussel naar Harare. 

Dag 2-3-4

GONAREZHOU NATIONAAL PARK

We verblijven drie nachten in het Gonarezhou Nationaal Park, een van de laatst overgebleven ongerepte wildernissen van Afrika en het tweede grootste nationale park van Zimbabwe met een oppervlakte van meer dan 5.000 km². Dit is een land van rode zandsteen, netelige struikgewassen en baobabs. In dit unieke landschap, met onder andere de Chilojo Cliffs (volledige dag bezoek op dag 3 of 4) en de Chivilila Falls, vinden we tijdens onze 4x4 jeep safari’s een groot aantal dieren: buffels, nijlpaarden, giraffen, katachtigen die altijd op jacht zijn naar de vele impala’s, vele vogelsoorten en nog heel wat andere dieren. Maar dit is en blijft het land van de olifant. Zij zijn hier met duizenden aanwezig en gaven hun naam dan ook aan dit park, zhou betekent namelijk olifant in de lokale taal, Shona. Hier staat alles in het teken van natuurconservatie en de Gonarezhou Conservation Trust (GCT) beschermt dit gebied, het wild en de biodiversiteit.

Chilo_view_of_the_park(Large)

Dag 5-6-7

MANA POOLS NATIONAAL PARK

Een heel ander ongerept stuk unieke natuur vinden we in het Mana Pools Nationaal Park waar we ook drie nachten verblijven in John’s Camp. Dit gebied maakt sinds 1984 deel uit van het Unesco werelderfgoed en door zijn unieke ligging in het hart van een natuurlijke vallei en aan de Zambezi rivier herbergt het een rijk en divers aanbod aan fauna, flora en wild. Onze safari-activiteiten hier bestaan uit 4x4 jeep safari’s en begeleide bushwandelingen die voor een bijzondere en onvergetelijke safariervaring zorgen. De liefhebbers kunnen hier ook vissen op catch & release basis (op aanvraag). Mana Pools Nationaal Park kan enkel bezocht worden tussen mei en midden november. 

Dag 8-9-10

MATUSADONA NATIONAAL PARK, LAKE KARIBA

Changa Safari Camp, waar we drie nachten verblijven, is gelegen in het Matusadona Nationaal Park in het hartje van het mooie Lake Kariba. Dit kleine paradijs ligt verborgen van de rest van de wereld. We komen hier dan ook helemaal tot rust en worden één met de prachtige natuur. We vullen onze dagen met bootcruises op het meer, 4x4 jeep safari’s, begeleide bushwandelingen, vogels spotten, vissen, relaxen, heerlijk eten en puur genieten van deze schitterende omgeving en het bijzondere kamp. 

Changa_Lake_Kariba_cruise_(Large)

Dag 11-12-13

HWANGE NATIONAAL PARK

Hwange is het grootste nationaal park van Zimbabwe en met zijn grootte van zo’n 15.000 km² is dit gebied zo groot als de helft van België. We logeren hier drie nachten in het uitstekende The Hide. Dit mooie kamp is gelegen op een stuk privédomein binnen het Hwange Nationaal Park en net daarom kan deze accommodatie ons verschillende buitengewone safari ervaringen aanbieden: dag en nacht 4x4 jeep safari’s, begeleide bushwandelingen en een zeer unieke hide, een ondergrondse schuilplaats gelegen aan de waterplas van de lodge. Deze speciale locatie levert fantastische fotomomenten op. De lokale gidsen hebben jaren ervaring in de Afrikaanse wildernis en delen hun passie en kennis graag met ons tijdens onze activiteiten. 

Safari_the_Hide

Dag 14-15

VICTORIA FALLS

We eindigen onze safari en indrukwekkende natuurrondreis in Victoria Falls en vlakbij de wereldberoemde Victoriawatervallen. We verblijven twee nachten in Ilala Lodge, gelegen op slechts acht minuten wandelen van de Falls. We bezoeken de spectaculaire watervallen en een lokaal dorp en genieten verder van nog wat vrije tijd en de faciliteiten van de lodge voor we afscheid nemen van deze bijzondere bestemming. 

Dag 16

VICTORIA FALLS – BRUSSEL

Na het ontbijt gaan we naar de luchthaven voor onze terugvlucht.

Dag 17

BRUSSEL

We komen aan in Brussel.

Het reisprogramma van onze voorjaarsreizen 2021

Opgelet! Voor onze voorjaarsrondreizen tot eind maart 2021 geldt het reisprogramma in onze 2020-2021 brochure.

Download het 2020-2021 reisprogramma