Let op, je gebruikt waarschijnlijk een verouderde browser!
Wij raden je daarom sterk aan te updaten naar een nieuwere browser.
Arrow top

Weather Klimaat & tijdsverschil

Singapore en Maleisië liggen in de tropen en hebben een warm en vochtig klimaat met een gemiddelde temperatuur van 28°C. Hoewel je het hele jaar door regen kan verwachten, spreekt men van een ‘vochtigere periode’ van oktober tot februari (noordoost-moesson). Het tijdsverschil in onze zomer bedraagt +6 uur, in onze winter +7 uur.

Passport Paspoort & Visum

Formaliteiten voor deelnemers met de Belgische nationaliteit: je dient in het bezit te zijn van een internationaal paspoort dat geldig is tot ten minste zes maanden na terugkeer in België. We raden aan om een kopie van je paspoort mee te nemen en het apart van het origineel te bewaren.

Health Gezondheid

De medische voorzieningen staan op een zeer hoog peil in Singapore en Maleisië. In grote steden zijn alle westerse medicijnen verkrijgbaar. Het leidingwater is niet drinkbaar, maar in de hotels stelt men gratis drinkwater ter beschikking. Geen enkele vaccinatie is verplicht. Aan te bevelen zijn inentingen tegen tetanus, hepatitis A en B en tyfus. Bekijk zeker op www.itg.be de richtlijnen voor preventieve malariapillen. Neem ook steeds een insectenwerend middel mee (tropische versie) - preventief en curatief - alsook een ontsmettingsmiddel. Verder verwijzen we je door naar je huisarts of het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen (reisadvies: 03 247 66 66 of surf naar www.itg.be).

Clothing Kleding

In een land waar het altijd zomer is, kan je het best dunne, luchtige en bij voorkeur katoenen kledij dragen. Voorzie voor de junglewandeling ook een lange broek en een t-shirt of hemd met lange mouwen. Vergeet zeker niet de volgende zaken mee te nemen: zonnecrème, zonnebril en hoofddeksel, gemakkelijke stapschoenen met goed geprofileerde zool, klein handdoekje, comfortabele sandalen, zaklantaarn (waterdicht), insectenwerend middel, handig opvouwbaar rugzakje, regenponcho en eventueel een verrekijker voor het observeren van wildlife.

Luggage Bagage

Er wordt één reiskoffer van maximum 20 kilogram per persoon toegestaan en de som van de zijden mag niet meer dan 158 centimeter (lengte+hoogte+breedte) bedragen. Je mag één stuk handbagage per persoon in de cabine meenemen die je in de bagagebak of onder de stoel kan plaatsen. Het maximum gewicht mag 7 kilogram zijn. Let wel op, taksvrije aankopen moeten in de handbagage kunnen opgeborgen worden. Ook batterijen en powerbanks moeten zeker mee in de handbagage.We raden ook aan reservekleding en toiletgerief in je handbagage te voorzien. Hou er rekening mee dat scherpe voorwerpen zoals nagelschaartjes of -vijltjes, pincetjes, zakmessen, paraplu’s, enzovoort niet in de handbagage kunnen worden opgeborgen. Een Europese richtlijn legt een aantal zware beperkingen wat betreft vloeistoffen in de handbagage op. Gelieve je hier dan ook op voor te bereiden. Wij vragen steeds bij de luchtvaartmaatschappij een pre-seating aan voor de groep, zodat wij de voorkeur van onze klanten vooraf kenbaar kunnen maken. Het is wel zo dat er geen seat-garantie bestaat in de economy-klasse, deze bestaat enkel in de business-klasse.

Electricity Elektriciteit

De elektrische spanning in Singapore en Maleisië 220 volt. In de betere hotels vind je gewoonlijk een universele aansluiting van 110 volt voor scheerapparaten. Voor andere apparaten heb je een adapter met driepolige stekker (Brits model) nodig. Wij raden aan een universele stekker mee te nemen.

Money Geldzaken

In Singapore betaal je met Singapore dollar. Je kan op de meeste plaatsen zonder problemen betalen met creditcards. Wisselkoers Singapore: 1 EUR = 1,51 SGD (oktober 2019). De Maleisische munteenheid is de Maleisische ringgit. Deze munt kan enkel ter plaatse worden omgewisseld. Er zijn biljetten van 1, 5, 10, 20, 50, 100, 500 en 1.000 ringgit. Verder zijn er munten in omloop van 1 ringgit en 50, 20, 10, 5 en 1 cent. Euro’s en US-dollars kunnen probleemloos omgewisseld worden. Als je cash US-dollar wenst mee te nemen, let er dan op dat de biljetten niet beschadigd zijn. Het gebruik van creditcards, zoals American Express, Mastercard en Visa behoort ook tot de mogelijkheden. Het is zeer belangrijk om je bank over je reis te informeren, zodat je bank- en kredietkaarten geactiveerd kunnen worden voor buitenlands gebruik. Wisselkoers Maleisië: 1 EUR = 4,65 MYR (oktober 2019).

Camera Foto, GSM & Wi-Fi

Film- en fotomateriaal kan overal worden aangekocht. Voor natuurfotografie geeft een zoom van 300-400 millimeter de beste resultaten. Je gsm is overal bruikbaar, behalve in Taman Negara, daar kan het bereik wat moeilijker zijn. De meeste hotels beschikken over wifi in de publieke ruimtes en meer en meer ook in de kamers. Afhankelijk van het hotel wordt het gebruik van internet gratis of tegen een kleine vergoeding aangeboden. In afgelegen gebieden is de snelheid en/of werking van het internet niet altijd optimaal.

Important Belangrijk om te weten

  • Tijdens de hele rondreis verblijven we in zorgvuldig geselecteerde vier- of vijfsterrenhotels. Enkel de accommodatie in Taman Negara Nationaal Park is eenvoudig.
  • Deze reis verloopt op basis van volpension. Alle plaatselijke restaurants werden met veel zorg geselecteerd, zodat alle facetten van de gevarieerde lokale keuken van Maleisië ten volle tot hun recht komen.
  • Onvoorziene plaatselijke, logistieke of weersomstandigheden kunnen verschuivingen in het programma noodzakelijk maken. Al het mogelijke wordt dan gedaan om het programma zo nauwkeurig mogelijk te volgen.
  • Deze rondreis door Maleisië staat open voor alle leeftijden. Iedereen die over een normale conditie en mobiliteit beschikt, kan deelnemen aan alle excursies Tijdens deze reis maken we een aantal prachtige wandelingen; aangepaste kledij en schoenen zijn dus een absolute must!
  • Wildlife komt spijtig genoeg niet à la carte en kunnen we dus nooit garanderen.

Smoking Roken

In Singapore is sinds 2010 de invoer van E-sigaretten strafbaar, het is illegaal om te gebruiken, illegaal om te verkopen. Vanaf vorig jaar wordt ook bezit aanzien als een misdaad, bestraft met boetes tot 5.000 SGD. Ook in de sultanaten in West-Maleisië is vapen in principe illegaal en worden naast boetes in sommige staten ook gevangenisstraffen opgelegd tot twee jaar.

Deze informatie als PDF downloaden?

Wil je deze informatie ook makkelijk raadplegen tijdens je reis? Download dan hier de pdf-versie!

Download PDF