Let op, je gebruikt waarschijnlijk een verouderde browser!
Wij raden je daarom sterk aan te updaten naar een nieuwere browser.
Arrow top

Twee Westerse Oosterlingen

Deze unieke reis combineert twee bijzondere landen in het Verre Oosten die, ondanks hun modernisering, toch hun verleden en tradities in ere houden. We ontdekken het groene eiland Kyushu van Japan en maken kennis met een kleurrijk Zuid Korea.


Download het reisprogramma van onze voorjaarsreizen 2021
5
Cultuur
3
Natuur
2
Kindvriendelijk
4
Beweging

Wat maakt deze reis anders dan anders?

"Voor het summum aan ongereptheid in Azië hoef je het hooggebergte of de jungle niet eens in: het vulkanische zuiden van Japan en authentiek Zuid-Korea zijn iconisch, elk op hun eigen manier." - Reisleider Japan & Zuid-Korea Lees verder

Legenda

Vliegtuig
Trein
Bus
Jeep
Boot

Dag 1

BRUSSEL – FUKUOKA (JAPAN)

We vertrekken met de autocar vanuit Brussel of Antwerpen naar Amsterdam. Van daaruit vliegen we via Seoul naar Fukuoka, de grootste stad van Kyushu. Dit is het grote, zuidelijke eiland in de Japanse archipel en een van de vier hoofdeilanden van de meer dan 6000 eilanden waaruit Japan bestaat.

Dag 2

FUKUOKA

Bij aankomst in Fukuoka rijden we naar het HOTEL MARINOA RESORT waar we een snackdiner nuttigen en van een goede nachtrust genieten vooraleer we op ontdekking gaan in Japan. 

Dag 3

FUKUOAKA – NAGASAKI

Na het ontbijt rijden we naar Nagasaki. Onderweg bezoeken we het 17e-eeuwse Yutoku Inari-schrijn. Gebouwd op de steile heuvelflanken van de vallei, geldt dit heiligdom als een van de meest indrukwekkende Shintoschrijnen van het eiland Kyushu. De hoofdhal bevindt zich 18 meter boven de vallei en een wandelpad, bezaaid met torii en kleine schrijnen, leidt nog verder naar een prachtig uitzicht. Na de lunch in het hotel maken we ons op voor een eerste verkenning van Nagasaki, een havenstad met een belangrijke geschiedkundige rol. Gedurende twee eeuwen was de stad het enige contactpunt tussen de Japanse handelaars en de buitenwereld. Na Hiroshima was Nagasaki ook het tweede doelwit van de atoombommen die een einde maakten aan WO II. De stad werd na de oorlog terug volledig opgebouwd en laat zich gemakkelijk te voet of met de klassieke Japanse tram verkennen. We bezoeken het bekende Vredespark van Nagasaki en het aangrijpende Atoombommuseum. We dineren in de stad en overnachten in THE HOTEL NAGASAKI (BEST WESTERN PREMIER). (O,L,D)

Dag 4

NAGASAKI

Na het ontbijt varen we per boot langs het kleine eiland Gunkanjima voor de kust van Nagasaki. Dit Oorlogsbodemeiland werd zo genoemd dankzij haar silhouet. Door de uiterst dichte bebouwing lijkt het vanuit de verte sterk op een marineschip. Het eiland is een voormalige steenkoolmijn en had ooit de hoogste bevolkingsdichtheid op aarde tot de mijn plots de deuren sloot en het hele eiland een fantastische spookstad werd. Sinds 2015 prijkt het eiland op de Unesco werelderfgoedlijst. We lunchen in een lokaal restaurant. In de namiddag brengen we een bezoek aan de mooie Glover Garden aan de Glover residentie, het oudste huis in Westerse stijl in Japan. Wanneer de avond valt begeven we ons naar de berg Inasa die midden in de stad ligt en een van de mooiste zonsondergangen en nachtpanorama’s van Japan biedt. We dineren in een lokaal restaurant. We overnachten in het hotel. (O,L,D)

Dag 5

NAGASAKI – KUMAMOTO

Na het ontbijt verlaten we Nagasaki en rijden we naar de historische kasteelstad Kumamoto. Bij aankomst lunchen we en nadien bezoeken we de omgeving van het gelijknamige kasteel dat samen met Himeji en Matsumoto tot de top drie van Japanse kastelen behoort. De aardbeving in april 2016 heeft belangrijke delen van het kasteel vernield en de restauratiewerken zijn nog altijd volop aan de gang. De 17e-eeuwse Suizenji tuin toont ons een uitstekend voorbeeld van de Japanse landschapsarchitectuur met een circulair wandelpad dat de 53 posten van de Tokaido route symboliseert, inclusief een aangelegde, kleine Fuji berg. We dineren in de stad en overnachten in hotel HOTEL TRUSTY PREMIER KUMAMOTO. (O,L,D)

Dag 6

KUMAMOTO – MOUNT ASO – KUROKAWA ONSEN

Na het ontbijt rijden we naar Takachiho voor een wandeling doorheen de gelijknamige basaltkloof, gekend vanwege zijn turquoise water en verschillende watervallen. Japan telt in totaal meer dan 100 vulkanen en na de lunch bezoeken we er één van, Mount Aso, de grootste actieve vulkaan van het land. De krater, gekenmerkt door frisgroene graslanden, heeft een omtrek van maar liefst 120 kilometer en vanop de kraterrand kunnen we, wanneer de vulkaan het ons toelaat, het kokende en felgekleurde kratermeer bewonderen. We nemen de tijd om de prachtige landschappen te bewonderen en rijden vervolgens naar Kurokawa Onsen, het meest pittoreske kuuroord van Japan. Verscholen tussen de bergen baden, dineren en overnachten we in de moderne en exclusieve RYOKAN MIYAMASANSO. De inplanting van de accommodatie en de natuurlijke warmwaterbronnen ogen als een postkaart. Geen wonder dat een overnachting als deze een droom is van elke Japanner. (O,L,D)

Dag 7

KUROKAWA ONSEN – BEPPU – FUKUOKA

Na een uitgebreid ontbijt strekken we de benen in het Aso Kuju Nationaal Park dat de hoogste toppen van Kyushu tentoonspreidt. We maken er een wandeling met magnifieke uitzichten over het vulkanisch terrein. We zetten onze reis verder naar Beppu waar we, naast groteske vulkanen en helende warmwaterbronnen, ook de mooiste en meest diverse pruttelende poelen of hellen vinden. We lunchen in een lokaal restaurant en vervolledigen nadien onze reisroute in Kyushu met de rit terug naar Fukuoka. Onderweg houden we halt aan het Dazaifu Tenmanguschrijn, een van de belangrijkste Tenmangu-schrijnen waarvan er in Japan meer dan 100 bestaan. Ze werden opgericht ter ere van de verbannen Sugawara Michizane, een belangrijke politicus uit de Heianperiode. Na zijn dood volgde een resem natuurrampen waarvan men geloofde dat ze veroorzaakt werden door zijn ronddwalende en onrustige geest. Om de kwade geest af te weren begon men met de constructie van vele Tenmangu-schrijnen, waaronder Dazaifu, dat gebouwd werd op zijn graf. We dineren en overnachten in het HOTEL MARINOA RESORT. (O,L,D)

Dag 8

FUKUOKA – BUSAN (ZUID-KOREA)

Na het ontbijt rijden we naar de luchthaven voor onze vlucht naar de sterk geïndustrialiseerde havenstad Busan. De verse vis, octopussen, krabben en schelpdieren zijn er razend populair op de vismarkt die we te voet verkennen na de lunch. In de omgeving ontdekken we ook de gezellige drukte van Busan waar zowel moderne wolkenkrabbers als kleine marktjes elkaar afwisselen. We stappen op de bus voor een bezoek aan de VN-begraafplaats, gewijd aan de slachtoffers van de Koreaanse oorlog. Jonge soldaten houden de wacht aan de inkom. Verderop liggen de graven met verscheidene, serene herdenkingsmonumenten. We genieten van een Koreaans barbecuediner in een lokaal restaurant. We overnachten in FELIX BY STX HOTEL & SUITE. (O,L,D)

Dag 9

BUSAN – GYEONJU

Na een ontbijt brengt de groene omgeving om en rond de Tongdosa tempel ons tot rust. In dit groot boeddhistisch tempelcomplex, dat als een van de belangrijkste van het land wordt beschouwd, heeft iedere godheid wel een hal of nis. Toch is het de relikwie van Sakyamuni Boeddha waar de gelovigen voor komen. Na de lunch in Gyeongju herbeleven we de hoogdagen van het Silla rijk. Dit voormalige koninkrijk van het oude Korea herbergt talrijke historische bezienswaardigheden die tot het Unesco werelderfgoed behoren. In het centrum van de stad bezoeken we het Tumuli Park. Het Graf van het Hemelse Paard, het enige graf dat toegankelijk is voor het publiek, geeft ons een goede indruk van hoe de koninklijke graven er langs de binnenkant uitzien. In het boeiend Nationaal Museum in Silla stijl bewonderen we de begrafenisvoorwerpen. Na een wandeling langs het Anapji-meer rijden we naar het HILTON HOTEL waar we overnachten. We dineren in een lokaal restaurant. (O,L,D)

Dag_9_Tongdosa_shutterstock_1021968505-2_(Large)

Dag 10

GYEONJU – DAEGU

Na het ontbijt brengt de bus ons naar de Seokguram-grot, een onderdeel van de Bulguksa tempel die uit de 8e eeuw dateert en belangrijke, historische, Koreaanse schatten herbergt. Vooral het serene witte Sakyamuni beeld, gebeeldhouwd uit de lokale granietsteen, is een toonbeeld van hoogwaardige kunst. Na de lunch maken we een uitstap naar het afgelegen tempelcomplex van Haeinsa. In deze machtige tempel, gelegen in het Gayasan Nationaal Park, vinden we de Tripitaka Koreana. Dit zijn de meer dan 80.000 houten printblokken die samen de oudste en meest complete versie van de boeddhistische canon ter wereld vormen. We rijden verder richting Daegu, waar we overnachten en genieten van een diner in het NOVOTEL AMBASSADOR DAEGU. (O,L,D)

Dag 11

DAEGU – YANGYANG

Na het ontbijt wacht ons vandaag een lange rit. In de omgeving van Andong stoppen we even bij het pittoreske Hahoe volksdorp, gelegen in de bocht van de Nakdong rivier. De vele bewoonde hanokhuizen, de Confucius school en het maskermuseum vormen de ingrediënten van een interessant bezoek. We lunchen in een lokaal restaurant en nemen opnieuw de bus richting de oostkant van het Koreaanse schiereiland. We dineren in een lokaal restaurant en overnachten in het NAKSAN BEACH HOTEL. (O,L,D)

Dag_11_Hahoe_Village_(Foto_Ines)_(Large)

Dag 12

YANGYANG – SEORAKSAN NATIONAAL PARK – SEOUL

Impressionante zichten staan vandaag voorop, want na het ontbijt biedt het Nationaal Park van Seoraksan prachtige panorama’s over het derde hoogste gebergte van het land. Ruwe pieken en groene bossen leven hier harmonieus samen. Dat ontdekken we zowel tijdens een ochtendwandeling als op een tocht per kabelbaan. De mooie uitzichten over de kust, de priemende rotsformaties en de berg Seoraksan zorgen voor onvergetelijke taferelen. Via de wandelpaden flaneren we door het park, terwijl de rijkelijke fauna en flora ons bekoren. Na de lunch rijden we verder naar Seoul. We dineren in een lokaal restaurant en overnachten in het COURTYARD BY MARRIOTT NAMDAEMUN HOTEL. (O,L,D)

Dag 13

SEOUL: DMZ

We genieten van het ontbijt waarna we richting de gedemilitariseerde zone rijden, op slechts een uur ten noorden van de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul gelegen. Vanuit een centraal verzamelpunt verkennen we enkele hoogtepunten van dit door militairen strikt gecontroleerde gebied. Zo worden we begeleid naar een van de vier infiltratietunnels, gegraven door Noord-Korea tijdens de jaren 70 met het oog op een invasie. In een van de observatoria zijn we getuige van een fascinerend zicht op de gedemilitariseerde zone, propagandadorpen en het land van Kim Jong-un. Na de lunch in een lokaal restaurant keren we terug naar Seoul waar we genieten van een stadswandeling, een bruisende theatervoorstelling en een aansluitend diner. We overnachten in het hotel. (O,L,D)

Dag 14

SEOUL

Na het ontbijt laten we ons te voet door de verschillende wijken van Seoul leiden. Onze tocht door de voormalige hoofdstad van de Joseondynastie begint op het plein Gwanghawun met de toegangspoort tot het paleiscomplex Gyeongbokgung dat koninklijke audiëntiezalen en slaapvertrekken bevat. Na de vernieling door de Japanners is dit grotendeels gerestaureerde paleis weer open voor het publiek. We wandelen naar Insadong waar kunstateliers en zijstraatjes met traditionele huizen, typische restaurantjes en theehuizen elkaar in snel tempo opvolgen. We genieten er van een traditionele Koreaanse lunch. We wandelen naar het Jongmyoschrijn, een werelderfgoedsite die de bewaarplaats vormt voor de vooroudertabletten van koningen uit de Joseondynastie. Nadien bezoeken we de lokale markt van Kwangjang en keren we terug naar het hotel. Tijdens het afscheidsdiner, hoog boven de stad, doen we onze laatste panoramische indrukken van deze metropool op. We overnachten in het hotel. (O,L,D)

Dag_14_Seoul_shutterstock_571185535_(Large)

Dag 15

SEOUL – BRUSSEL

Na het ontbijt maken we ons op voor de terugvlucht naar Brussel. We landen in Amsterdam en rijden per autocar naar Antwerpen en Brussel. (O)

Het reisprogramma van onze voorjaarsreizen 2021

Opgelet! Voor onze voorjaarsrondreizen tot eind maart 2021 geldt het reisprogramma in onze 2020-2021 brochure.

Download het 2020-2021 reisprogramma