Let op, je gebruikt waarschijnlijk een verouderde browser!
Wij raden je daarom sterk aan te updaten naar een nieuwere browser.
Arrow top

Weather Klimaat & tijdsverschil

Beide landen kennen voor het grootste gedeelte een continentaal klimaat met vier seizoenen. De beste periode om Japan en Zuid-Korea te bezoeken is het voorjaar (maart tot mei) met heldere hemels en de kersenbloesem, en het najaar (september tot november) met aangename temperaturen en schitterende herfstkleuren. In mei, september en oktober schommelt de temperatuur in beide landen tussen 20°C en 30°C met een occasionele regenbui. Tijdens de maanden maart, april en november bevindt de temperatuur zich eerder tussen de 15°C en 20°C met uitschieters tot 25°C. De zomer (juni tot augustus) is meestal erg vochtig en drukkend; de winter (december tot februari) kan verrassend koud zijn. In de winter is het in Japan en Zuid-Korea 8 uur later dan in België en in de zomer is het 7 uur later.

Passport Paspoort & Visum

Er was geen visum vereist voor Japan & Zuid-Korea. Als coronamaatregel werd in beide landen deze visumvrijstelling voor kort verblijf afgeschaft voor onbepaalde duur. In elk geval dient men in het bezit te zijn van een internationaal paspoort dat geldig is tot ten minste zes maanden na terugkeer in België. Het is raadzaam steeds een kopie van je paspoort afzonderlijk van het origineel te bewaren tijdens de reis.

Health Gezondheid

Als je specifieke medicatie neemt, gelieve deze voldoende te voorzien. Niet alle producten zijn steeds voorhanden. Veel producten hebben een andere naam in het buitenland. Vergeet dus de bijsluiter van je medicijnen niet. Geen enkele vaccinatie is verplicht. Een gele koorts vaccinatie is enkel verplicht als je vanuit een ander land vertrekt waar gele koorts kan voorkomen.Aanbevolen zijn inentingen voor tetanus-difterie-kinkhoest, polio en mazelen-bof-rubella. Het leidingwater is veilig in heel Japan en wordt kosteloos bij elke maaltijd aangeboden. Ook in Zuid-Korea is het leidingwater veilig, maar wordt door de smaak niet ongefilterd aangeboden aan tafel. Hospitalen zijn zeer goed uitgerust, maar zeer duur. Een afdoende dekkende reisbijstandsverzekering is bijgevolg sterk aangeraden. Voor verdere details verwijzen we je door naar je huisarts of het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen (afspraak voor reisadvies: 03 247 66 66 of surf naar www.wanda.be).

Covid 19 COVID-19

Een algemeen overzicht van de maatregelen waaraan je als reiziger je mag verwachten kan je vinden op onze informatiefiche COVID-19. Antwoorden op de meest prangende vragen in verband met reizen en boekingen vind je op onze COVID-19 pagina.

Meer info over het coronavirus is te vinden op de website van het World Health Organization of op de website van FOD Volksgezondheid.

Voor de actuele veiligheidssituatie en specifieke maatregelen van de Belgische Overheid verwijzen we naar de website van de federale overheid.

Actuele bestemmingsinfo en coronamaatregelen per bestemming zijn terug te vinden op de website van IATA.

Hou er steeds rekening mee dat je alle personen die terugkeren vanuit het buitenland naar België verplicht zijn een terugreisformulier in te vullen. Het formulier moet binnen 48 uur vóór aankomst in België worden ingevuld.

De reiziger erkent naar behoren te zijn ingelicht over de uitzonderlijke omstandigheden die zijn veroorzaakt door de COVID-19-crisis en die van invloed kunnen zijn op de reis, alsook over de situatie van de pandemie op de reisbestemming. De reiziger heeft ook kennisgenomen van de actuele reisadviezen van de FOD Buitenlandse Zaken waarin kan worden gewaarschuwd dat reizen naar bepaalde bestemmingen ten zeerste worden afgeraden. De reiziger verklaart dan ook volledig op de hoogte te zijn van de risico's die het coronavirus met zich meebrengt voor het goede verloop van zijn reis en beslist toch met kennis van zaken op reis te willen vertrekken.

Clothing Kleding

In de lente en de herfst is het aan te raden om kledij in laagjes te dragen, omdat de temperatuur binnen een dag sterk kan fluctueren. Voor het Japan gedeelte zou een jasje of trui overdag overbodig kunnen zijn en volstaat soms een t-shirt met korte mouwen. Voor zonnige dagen kan hoofdbescherming, zonnemelk en een zonnebril nuttig zijn. Voor de avonden kan je best warmere kledij voorzien. Schoenen met een gemakkelijke sluiting zijn een must, aangezien je vaak je schoenen dient achter te laten. Voorzie ook zeker iets tegen de regen.

Luggage Bagage

Per persoon wordt één reiskoffer van maximum 23 kilogram toegestaan en de som van de zijden mag niet meer dan 158 centimeter (lengte+breedte+hoogte) bedragen. Je mag één stuk handbagage per persoon in de cabine meenemen die je in de bagagebak of onder de stoel kan plaatsen. Het maximum gewicht van de handbagage is 10 kilogram. We raden aan reservekleding en toiletgerief in de handbagage te voorzien. Gelieve bij de reisdocumenten de voucher na te kijken voor de exacte toegestane bagagelimieten die van toepassing zijn voor de rondreis. Let wel op: taksvrije aankopen moeten in de handbagage kunnen opgeborgen worden. Ook batterijen en powerbanks moeten zeker mee in de handbagage. Hou er ook rekening mee dat je scherpe voorwerpen zoals nagelvijltjes, schaartjes, zakmessen evenals paraplu’s en vloeistoffen niet in de handbagage opbergt. Een Europese richtlijn legt een aantal zware beperkingen op wat betreft vloeistoffen in de handbagage. Gelieve je hierop dan ook voor te bereiden. Wij vragen bij de luchtvaartmaatschappij steeds een pre-seating aan voor de groep, zodat wij de voorkeur van onze klanten vooraf kenbaar kunnen maken. Het is wel zo dat er geen seat-garantie bestaat en dit nooit een voorwaarde voor boeking kan zijn.

Electricity Elektriciteit

In Japan bedraagt de netspanning 100 volt. Je kan hiervoor een spanningsomvormer meenemen. Men gebruikt er Amerikaanse stekkers voorzien van twee platte pennen. Sommige internationale hotels hebben stopcontacten van 110 volt en uitzonderlijk 220 volt waarop ronde pennen passen. Je neemt best een universele stekkeradapter mee. In Zuid-Korea bedraagt de netspanning 220 volt en zijn de stopcontacten identiek aan die van België. Vaak zijn ook USB-poorten aanwezig om eenvoudig mobiele telefoons of andere apparaten op te laden.

Money Geldzaken

De Japanse munteenheid is de yen (JPY). Er zijn bankbiljetten van 1.000, 2.000, 5.000 en 10.000 yen. Munten zijn er van 500, 100, 50, 10, 5 en 1 yen. De Zuid-Koreaanse munteenheid is de Koreaanse won (KRW). Er zijn bankbiljetten van 1.000, 5.000, 10.000 en 50.000 won en munten van 500, 100, 50 en 10 won. Internationale creditcards, zoals Mastercard, Amex en Visa worden in zowel Japan als Zuid-Korea het algemeen aanvaard door grote banken, hotels, restaurants en winkels in de steden. Betalen met Maestro/Bankcontact is onmogelijk. Het is zeer belangrijk om je bank over je reis te informeren, zodat je bank- en kredietkaarten geactiveerd kunnen worden voor buitenlands gebruik. Hoe landelijker je gaat, hoe minder creditcards geaccepteerd worden. Geld afhalen is complex (enkel mogelijk aan bepaalde automaten en met bepaalde kaarten) waardoor we deze piste afraden. Neem best voldoende euro’s mee en wissel ze ter plaatse om in Yen of Koreaanse won (dit kan op de luchthaven of aan zowat elke hotelreceptie). Wisselkoers Japan: 1 EUR = 123.45 JPY (oktober 2020). Wisselkoers Zuid-Korea: 1 EUR = 1.341.81 KRW (oktober 2020).

Camera Foto, GSM & Wi-Fi

Smartphones die 4G/LTE compatibel zijn werken probleemloos in beide landen. Oudere toestellen kunnen geen connectie maken aangezien andere standaarden worden gebruikt. Het is mogelijk om bij aankomst in Japan snel en eenvoudig een lokale simkaart aan te kopen voor een mobiele internetconnectie. In Zuid-Korea bestaat deze optie niet. Alle hotels in beide landen bieden kosteloos wifi aan, vaak razendsnel.

Film- en fotomateriaal zijn niet overal verkrijgbaar. Wij raden aan het nodige materiaal op voorhand aan te schaffen en voldoende batterijen en geheugenkaarten vanuit België mee te nemen. Als men foto’s neemt van personen is het aan te raden daarvoor eerst de toestemming te vragen, vooral wanneer het kinderen betreft. Monniken en priesters mogen niet gefotografeerd worden. Het netnummer van Japan is +81 en van Zuid-Korea is +82.

Tips Fooien

Wij vragen geen persoonlijke fooien te geven, aangezien dit niet gebruikelijk is in de Japanse samenleving. De ontvanger gaat er zich ongemakkelijk bij voelen. Daar waar fooien wel gegeven worden, verzorgt onze gids dit.

Hospitality Hoffelijkheid

De Japanse en Koreaanse samenleving kennen zeer strenge beleefdheidsregels die strikt worden nageleefd. Lichamelijk contact wordt zoveel mogelijk vermeden en buigen is de gebruikelijke omgangsvorm bij een ontmoeting. Schoenen worden steeds achtergelaten bij het betreden van een woning, ryokan, tempel en meerdere Japanse restaurants. Gaten in sokken wordt als onheus beschouwd. Zwerfvuil is totaal ongekend en vuilnis op straat gooien is dan ook niet toegelaten. Ook roken in openbare ruimtes is niet toegestaan, enkel op de aangewezen locaties. De omgangstaal is uitsluitend Japans of Koreaans, Engels wordt sporadisch begrepen en gesproken. Toch is men zeer gedienstig en zal men steeds proberen te helpen. Luide stemverheffingen worden niet geapprecieerd.

Ryokan Ryokan

De hotels hebben alle voorzieningen. Alleen de diensten van bagagedragers zijn niet in alle hotels voorzien, dit geldt zowel voor Japan als Zuid-Korea. Wel zijn de kamers meestal klein van oppervlakte, aangezien elke meter woonoppervlakte zeer duur is in Japan. Ook eenpersoonskamers zijn vaak uiterst klein van omvang. Vaak is men verrast over het aantal drukknoppen aanwezig op het toilet, deze zijn voor de meest uiteenlopende redenen (verwarming van de bril, muziekje, sproeiers,...). De hotels beschikken doorgaans over rokers en niet-rokerskamers. Er worden standaard niet-rokerskamers geboekt. Als je een rokerskamer verkiest, dien je dit te melden bij de inschrijving. Een overnachting vindt plaats in een ryokan met westerse bedden. Dit is een typisch Japans hotel. Schoenen worden bij de ingang achtergelaten. Net zoals in de hotels krijg je ook in de ryokan een yukata, een katoenen kimono, die Japanners aantrekken om in te slapen. In het geval van een ryokan, doe je deze yukata aan wanneer je gaat baden. Gewoonlijk gebeurt dit voor het diner. Aangezien het diner in privésfeer wordt opgediend, kan je deze yukata ook tijdens het eten aanhouden.

Food Eten & drinken

Japan en Zuid-Korea hebben een vermaarde keuken die gaat van rauwe visgerechten tot noedels en rijst met tal van bijgerechten. Een dessertcultuur is vrijwel onbestaande. Typisch is de Japanse sake en de Koreaanse Soju. Overal kan men lichte Japanse biersoorten verkrijgen (ongeveer 4 euro voor een 75 centiliter fles) en vele soorten frisdranken. Wijn en sterke drank zijn zeer duur. Als er aangepaste maaltijden dienen voorzien te worden, is het belangrijk dat je dit vooraf doorgeeft. De keuzemogelijkheden zijn in ieder geval beperkt en ter plaatse het voorziene menu aanpassen is doorgaans onmogelijk.

Durability Duurzaamheid

Hieronder kan je een overzicht vinden aan welke criteria van onze duurzaamheidscharter onze rondreis naar Japan en Zuid-Korea voldoet.

Economische groei en fatsoenlijk werkEconomische groei en fatsoenlijk werk
 

 • jarenlange samenwerking met een vaste lokale partner in Japan en Zuid-Korea
 • vaste lokale gids en chauffeur per land
 • evenwichtige balans tussen lunches/diners zowel in lokale restaurants als in de hotels
 • verblijf in een kleinschalige, luxueuze, lokale ryokan met ingrediënten van lokale leveranciers

ArmoedebestrijdingArmoedebestrijding

 • inbegrepen tipgelden voor de ryokan, verder is dit niet gebruikelijk in Japan
 • inbegrepen tipgelden voor Zuid-Korea aan de hand van een eerlijke verdeelsleutel

Cultureel en natuurlijk erfgoedCultureel en natuurlijk erfgoed
 

 • bezoek aan verschillende Unesco-werelderfgoedsites 

Welzijn van lokale gemeenschappenWelzijn van lokale gemeenschappen

 • respect voor de lokale tradities en cultuur aan de hand van en dankzij de uitgebreide kennis over Japan & Zuid-Korea van onze reisleider
 • uitgebreid sociaal duurzaamheidsprogramma bij Novotel Ambassador Daegu met o.a. de strijd tegen seksuele uitbuiting van kinderen

Educatieve ontwikkelingEducatieve ontwikkeling

 • onze reisleider deelt met onze reizigers zijn uitgebreide kennis over geschiedenis, tradities, religies en lokale gewoontes

Sociale en gender gelijkheidSociale en gender gelijkheid
 

 • jarenlange samenwerking met een vrouw als decision maker

Afvalreductie en hernieuwbare energieAfvalreductie en hernieuwbare energie

 • door het strikt afvalbeleid in heel Japan wordt sorteren sterk aangemoedigd
 • sauna in Hotel Naksan Beach hotel maakt gebruik van zeewater via een pompsysteem
 • uitgebreid ecologisch duurzaamheidsprogramma bij Novotel Ambassador Daegu en Hotel Courtyard by Marriott Namdaemun Seoul 

Fysieke integriteit en biologische diversiteitFysieke integriteit en biologische diversiteit

 • respectvolle natuurwandelingen in het programma

KlimaatbeschermingKlimaatbescherming

 • stadsbezoek Seoul te voet en per bus
 • CO₂ -compensatie van alle vliegreizen van onze reisleider is inbegrepen
 • We nodigen jou ook uit om hetzelfde te doen! Meer informatie daarover lees je hier.

Important Belangrijk om te weten

 • Deze 15-daagse combinatie is uniek op de Belgische markt.
 • Net als Japan heeft ook Korea een eerder gesloten cultuur, maar de mensen zijn enorm vriendelijk. We vertoeven gedurende de gehele rondreis in gebieden met weinig toerisme, waardoor ook de kennis van het Engels minder goed is.
 • De voor westerlingen onbekende Koreaanse keuken is uniek, enorm lekker en gezond, net zoals de Japanse die hiervoor wereldfaam geniet. Een dessertcultuur is hier echter in beide landen onbestaande.
 • Er bestaan vele gelijkenissen tussen de twee landen. Zo zijn de infrastructuur en de accommodatie heel goed ontwikkeld en is de lokale bevolking verwesterd. Het boeddhisme en het confucianisme spelen nog altijd een belangrijke rol.
 • Deze afwisselende reis staat open voor elke leeftijd. Iedereen die over een normale conditie en mobiliteit beschikt, kan deelnemen aan alle georganiseerde excursies en wandelingen.
 • Onvoorziene plaatselijke, logistieke of weersomstandigheden kunnen verschuivingen in het programma noodzakelijk maken. We doen al het mogelijke om het programma zo nauwkeurig mogelijk te volgen.