Let op, je gebruikt waarschijnlijk een verouderde browser!
Wij raden je daarom sterk aan te updaten naar een nieuwere browser.
Arrow top
20 maart 2018

Myanmar, de Gouden Kroon van Azië, één van de mooiste plekjes die perfect zijn om te ontdekken. Maar er is wel wat heibel de laatste tijd. Dus vroegen we onze reisleiders Manu en Walter hoe zij het daar ervaren en waarom Myanmar een heerlijke vakantiebestemming is.

manu

“Om te beginnen is en blijft Birma nog altijd een verborgen juweel in de regio. Nergens ter wereld vind je zo’n verscheidenheid aan kleuren en geuren, indrukken en impressies.

You name it, Burma has it.

Waarom moet je nu gaan?

Het land is gedurende jaren gebukt gegaan onder kreunende sancties die de plaatselijke bevolking hebben getroffen. Die mensen hebben daar niet om gevraagd en het is tijd om voor hen iets terug te doen.

Moeten we thuis blijven omwille van de problemen met de Rohingyas?

Natuurlijk niet. Voor de Birmanen is dit een ver-van-mijn-bed show die gehouden wordt tegen de grens met Bangladesh, een regio waar we in de verste verte niet komen. Het is absoluut veilig om Birma te bezoeken."

shutterstock_209678662

"Waarom zou je dan met ons gaan?

Omwille van Walter en ik. Walter reist al jaren door het land en kent er elk hoekje. Ik woon er al 23 jaar vlak naast (Thailand) en ik ga er wel eens op vakantie. Wij kennen Birma zoals geen ander en dat resulteert zich niet enkel alleen in de uitleg die we je geven in de bus, in de tempels of in de dorpjes, maar ook in de samenstelling van het programma, het eten, de keuze van de hotels tot zelfs de keuze van transport toe. We are Burma!

Wij zijn zodanig ervaren dat we, bijna tot op de minuut, weten waar we moeten zijn om de ultieme foto te nemen, wat de juiste approach is tot het bezoeken van een site of een pagoda zodat we de massa mislopen. Wij weten mensen wonen met een sleutel zodat zij voor ons toch net die deur kunnen openen zodat jullie, klanten, net juist die ultieme ervaring hebben. Dat maakt ons anders dan anders.”

walter

“Tijdens onze rondreis doorheen Myanmar is duidelijk dat dit land een bijzonder rijk land is. Je vindt er olie, edelstenen, zilver, de grootste teakvoorraad ter wereld én een meer dan imposant toeristisch aanbod. Maar toch blijft het één van de armste landen ter wereld.

Myanmar is ondertussen ietwat gemoderniseerd en blijft een schitterende bestemming. Dit vooral dankzij de bevolking. Geen agressie, geen criminaliteit, zo behulpzaam en vriendelijk.

shutterstock_244233511

"Er is op dit moment een religieuze confrontatie met de Rohingya (volgens het Boeddistische Myanmar staatsloze moslims). Dit in de Rakhine-staat, gelegen aan de grens met Bangladesh en de Golf van Bengalen. Deze conflicten liggen ver weg van de gebieden in Myanmar die wij in vele gevallen exclusief bezoeken.

Myanmar is en blijft een schitterende bestemming, de meest boeiende in Zuidoost-Azië, ook volgens onze Myanmar reizigers.”

Al onze reizen naar Myanmar

cover_optie_3_-_bron_shutterstock_(Large)

Rondreis Myanmar

Het Verborgen Juweel - 17 dagen