Let op, je gebruikt waarschijnlijk een verouderde browser!
Wij raden je daarom sterk aan te updaten naar een nieuwere browser.
Arrow top
14 maart 2020

Beste ADA reiziger,

Allereerst willen we je bedanken voor je vertrouwen in anders dan anders. We informeren je hierbij over de huidige stand van zaken aangaande de situatie rond het coronavirus (COVID-19).

!UPDATE: voor alle informatie i.v.m. COVID-19 verwijzen we je graag door naar onze COVID-19 pagina!

UPDATE - november 2020

Voor alle informatie i.v.m. COVID-19 en de mogelijke vragen en impact op je rondreis verwijzen we je graag door naar onze COVID-19 pagina!

UPDATE - 3 september 2020

Beste ADA-reiziger,

Het reisverbod van onze overheid blijft voorlopig voor onbepaalde duur van toepassing voor al onze bestemmingen, samen met restricties die de op de meeste bestemmingen nog steeds gelden.

Wat houdt dat momenteel in? De reizen in het najaar die momenteel nog ingepland staan op onze website, bekijken we case per case. We hopen uiteraard dat we de reizen kunnen laten doorgaan zoals voorzien en stellen alles in het werk om deze rondreizen te laten verlopen in veilige omstandigheden. Ten laatste zes weken voor afreis brengen we de geboekte klanten op de hoogte of de reis al dan niet zal kunnen doorgaan.

Het doet ons plezier dat de meeste van onze klanten wiens reis tot nu toe geannuleerd werd, hebben gekozen voor een omboeking naar een latere afreisdatum. Liever geen omboeking? Elk dossier en elke klant wordt persoonlijk gecontacteerd met de huidige mogelijkheden.

Ondertussen liggen de werkzaamheden bij anders dan anders hoegenaamd niet stil. Buiten de vele omboekingen, werken we ondertussen verder aan onze nieuwe brochure om u in 2021-2022 opnieuw het allermooiste te kunnen tonen van wat de wereld te bieden heeft. De reacties die we hebben mogen ontvangen van onze klanten, stellen ons gerust dat velen staan te popelen om terug op een van onze ADA-reizen te vertrekken. Ook wij houden onze focus gericht op de (nabije) toekomst, om onze reizen nóg mooier en nóg duurzamer, kortom nóg meer anders dan anders aan u te kunnen voorstellen.

Bij vragen kan je steeds terecht op info@master-tours.com.

Zorg goed voor elkaar!

Groeten, anders dan anders

UPDATE - 17 juni 2020

Beste ADA-reiziger,

Je zag het wellicht al: veel van onze najaarsreizen staan niet meer op onze website. Waarom? Ondanks de versoepeling van de maatregelen door de Belgische Overheid, geldt volgens het reisadvies van FOD Buitenlandse Zaken nog steeds een strikt reisverbod voor alle Belgen naar niet-Europese bestemmingen en dit voor onbepaalde duur. (bron). Bovendien zijn er op verschillende bestemmingen nog steeds bepaalde beperkingen om in te reizen van kracht voor buitenlandse toeristen, voor bepaalde of onbepaalde duur. Dankzij de informatie die we op dagelijkse basis ontvangen van onze lokale partners kunnen we objectief beslissingen maken.

Op 12 juni 2020 hebben we jammer genoeg moeten beslissen om ook in het najaar al verschillende rondreizen te annuleren door overmacht veroorzaakt door de pandemie COVID-19, aangezien we niet in de mogelijkheid zijn om de goede uitvoering van de reis alsook uw gezondheid te garanderen.

In de eerste plaats hebben we voorgesteld aan de geboekte klanten om de reis om te boeken naar een latere vertrekdatum. Klanten die niet in de mogelijkheid zijn om onmiddellijk een omboeking vast te leggen, bieden we een corona-tegoedbon aan.

De reizen die momenteel nog wel gepubliceerd staan op onze website volgen we van nabij verder op en hiervoor hopen we uiteraard dat we ze kunnen laten doorgaan zoals voorzien en stellen we alles in het werk om deze rondreizen te laten verlopen in veilige omstandigheden.

Bij vragen kan je steeds terecht op info@master-tours.com.

Zorg goed voor elkaar!

Groeten, anders dan anders

UPDATE - 28 mei 2020

Beste ADA-reizigers,

Op 15 mei schreven we in dit artikel het volgende: "Volgens de huidige situatie kunnen wij de gegarandeerde reizen van juli en augustus nog niet annuleren als reisorganisator en moeten wij de maatregelen afwachten. Hierdoor gelden in principe dus op dit moment de annulatie- en omboekingsvoorwaarden volgens onze brochure, maar wij zijn bereid op dit moment afstand te doen van deze annulatiekosten in ruil voor een anders dan anders waardebon ten belope van het door de klant betaalde voorschot."

Dit geldt vandaag nog steeds en is van toepassing op alle reizen met vertrek tot en met 15 augustus. Momenteel is het heel onzeker of we na 8 juni intercontinentaal mogen reizen van de Belgische overheid. Ook weten we nog niet of Belgische toeristen zullen worden toegelaten op onze bestemmingen, omwille van bepaalde reisrestricties van deze bestemming(en).

Wil je niet meer op reis of je reisplannen uitstellen?

Hoe zie jij dit? Wij hebben alvast twee opties:

  • Je annuleert je reis of je boekt je reis om vóór woensdag 3 juni:

je ontvangt een anders dan anders- waardebon voor het reeds betaalde voorschot.

  • Je annuleert je reis niet of je boekt niet om:

je ontvangt je saldofactuur op 8 juni en betaalt je saldofactuur, samen wachten we af of de reisrestricties van de verschillende overheden het vertrek zullen toelaten.

Kan je vertrekken nadien maar wil je alsnog annuleren?
Dan betaal je, na 3 juni, de reguliere kosten van een annulatie.

Kan je niet vertrekken?
Je ontvangt van ons een corona-tegoedbon (deze is wettelijk geregeld via het Ministerieel Besluit van 6 april 2020) of de mogelijkheid tot omboeking naar een latere reisdatum.

Vertrek je na 15 augustus?

Bovenstaande is van toepassing voor reizen met vertrek tot en met 15 augustus. Vertrek je na 15 augustus? Daarvoor is het op dit moment helaas te vroeg om uitspraken over te doen, maar we hopen snel meer informatie te hebben. Je mag steeds hierover contact met ons opnemen. Samen bekijken we wat er mogelijk is.

Bij vragen kan je terecht op info@master-tours.com.

Zorg goed voor elkaar!

Groeten, anders dan anders

UPDATE - 15 mei 2020

Beste ADA-reizigers,

Aangezien de maatregelen om het Coronavirus te bestrijden in België verlengd zijn, hebben ook wij onze maatregelen getroffen voor de gehele periode van de lockdown. Alle reizen tot en met eind juni zijn ondertussen spijtig genoeg geannuleerd. 

Volgens de huidige situatie kunnen wij de gegarandeerde reizen van juli en augustus nog niet annuleren als reisorganisator en moeten wij de maatregelen afwachten. Hierdoor gelden in principe dus op dit moment de annulatie- en omboekingsvoorwaarden volgens onze brochure, maar wij zijn bereid op dit moment afstand te doen van deze annulatiekosten in ruil voor een anders dan anders waardebon ten belope van het door de klant betaalde voorschot.

Werd jouw reis geannuleerd door COVID-19? In de loop van mei krijg je meer nieuws in verband met omboeking of de tegoedbon.

Bij vragen kan je terecht op info@master-tours.com.

Zorg goed voor elkaar!
Groeten, anders dan anders

UPDATE - 20 april 2020

Beste reizigers,

Eerst en vooral hopen wij dat alles goed gaat met jou, je familie, vrienden & collega's en komen jullie gezond en wel de lockdown door. Het lijkt erop dat stilaan toch het einde in zicht is! Het reizen zelf zal nog even moeten wachten, maar we hopen op het beste.

Ondertussen heeft het team van Master Tours niet stil gezeten: tijdens de eerste weken van maart hebben we een heleboel groepen en individuele reizigers gerepatrieerd. Gelukkig is iedereen tijdig terug in België aangekomen. Voor al die reizigers hebben we ondertussen al een schaderegeling geregeld, tot grote tevredenheid van deze reizigers. Wij nemen ook intens deel aan het sectoroverleg als lid van ABTO en VVR voor de correcte aanpak van de geannuleerde reizen.

Deze week hebben wij alle reizen en boekingen tot en met 30 april aangepakt. Volgende week zullen wij de reisagenten of en/of individuele reiziger op het hoogte brengen voor de mogelijkheden voor de reizen met afreisdatum van mei tot einde juni. Ook deze worden spijtig genoeg allemaal geannuleerd en zullen dus naar keuze van de reiziger worden omgeboekt naar een latere vertrekdatum of vergoed worden via een tegoedbon. Na 3 mei zullen wij het nodige doen voor de afreisdata vanaf juli tot einde september, afhankelijk van de maatregelen die dan gelden.

Wil je graag meer informatie of heb je nog vragen? Je kan ons elke werkdag tussen 09u00 en 17u00 bereiken op 03 605 35 02 of via info@master-tours.com.

Hou jullie goed en tot snel! 

UPDATE - 31 maart 2020

Beste ADA-reizigers,

Aangezien de maatregelen om het Coronavirus te bestrijden in België verlengd zijn tot zondag 19 april, hebben ook wij onze maatregelen getroffen voor de gehele periode van de lockdown. Wij nemen persoonlijk contact op met de klanten die bij ons gereserveerd hebben in die periode. Bij vragen kan je terecht op info@master-tours.com.

Zorg goed voor elkaar! 
Groeten, anders dan anders

UPDATE - 27 maart 2020

Beste ADA-reizigers,

Het ADA-team heeft alles in werk gesteld om onze reizigers op bestemming veilig terug thuis te krijgen. We hebben verder onze maatregelen getroffen voor de gehele periode van de lockdown, die momenteel geldt tot 6 april. Net zoals iedereen wachten wij nu ook de beslissingen af van de regering wat betreft een eventuele verlenging. Zodra hier meer nieuws over is, nemen wij persoonlijk contact op met de betrokken klanten op basis van de reservering. Voor verdere inlichtingen kan je steeds terecht op info@master-tours.com. Gelieve ons noodnummer te vrijwaren voor dringende situaties.

Tot snel, het ADA-team

UPDATE - 15 maart 2020

Beste ADA-reizigers,

Naar aanleiding van het gewijzigde reisadvies van FOD Buitenlandse Zaken (d.d. 14 maart 2020) i.v.m. het Coronavirus richten wij ons in eerste instantie op onze klanten die momenteel op bestemming zijn en zij die vandaag of morgen zouden vertrekken. Ons crisisteam heeft gisteren en vandaag al deze klanten gecontacteerd om een oplossing te voorzien waar nodig. In de loop van de komende dagen volgen wij de dossiers chronologisch verder op en zullen wij de betrokken klanten zo snel mogelijk contacteren. Voor verdere inlichtingen kan je steeds terecht op info@master-tours.com. Gelieve ons noodnummer te vrijwaren voor uiterst dringende situaties. Wij doen ons best om je zo goed mogelijk te ondersteunen en vragen begrip & geduld voor deze uitzonderlijke omstandigheden.

Tot snel, het anders dan anders team

UPDATE - 13 maart 2020

We verwijzen naar het officiële reisadvies van buitenlandse zaken.

Verschillende landen, luchtvaartmaatschappijen en andere reisdiensten nemen bepaalde voorzorgsmaatregelen wat betreft dit virus. Om na te gaan wat deze maatregelen zijn voor het land waar je naartoe reist, raadpleeg je best deze website

Verder volgen we bij anders dan anders de situatie voor onze bestemmingen op de voet op en brengen we je op de hoogte als er belangrijke wijzigingen zijn die jouw reis kunnen beïnvloeden.

Voor medische vragen en informatie over het coronavirus kan je de federale overheidsdienst Volksgezondheid contacteren, telefonisch op 0800 14 689 of via de website.

Ook vind je de nodige informatie terug via de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen.

Wij stellen alles in werk om je een fantastische rondreis te bezorgen.

Heb je nog vragen? 
Aarzel zeker niet ons telefonisch of per mail te contacteren voor bijkomende inlichtingen. Wij doen er alles aan om je zo duidelijk & snel mogelijk te informeren. Persoonlijke afspraken op ons kantoor zijn geannuleerd en worden niet meer ingepland tot en met 3 april.

Vele groeten,
Het anders dan anders team