Let op, je gebruikt waarschijnlijk een verouderde browser!
Wij raden je daarom sterk aan te updaten naar een nieuwere browser.
Arrow top
7 maart 2018

Hoera, Vrouwendag! Lang leve de vrouwen. En hoe langer hoe meer zien we interessante en sterke vrouwen in onze media, zo ook in Hollywood.

Dus zoek je nog toffe films die je onderweg - op het vliegtuig, in de bus of achterin de auto - kan zien? Here we go:

1. Mona Lisa Smile 

Katherine Watson is docente van een universiteit uitsluitend voor vrouwen. Gepassioneerd en enthousiast vecht ze voor gendergelijkheid en heeft ze tegelijkertijd een grote impact op haar studentes. 

Mona-Lisa-Smile-Joan-Brandwyn-mona-lisa-smile-26231680-640-427

2. The Blind Side

Badass moeder Leigh Anne Tuohy en haar familie nemen een dakloze tiener in huis, die amper kan lezen of schrijven. Gaandeweg blijkt dat hij een kei van een football speler is. Een inspirerende film, die zeker niet enkel en alleen voor sportliefhebbers is weggelegd. 

686105-6e47877338-650-7a8064fed2-1484641577

3. Changeling

Een film waarin Angelina Jolie schittert als nooit tevoren. Wanneer haar zoontje ontvoerd wordt in de jaren 20, gaat ze de strijd aan met de politie en zoekt ze dag en nacht naar haar kind. 

changeling-mv-angelinajolie-25

4. The Iron Lady

Los van wat je kan vinden over de politieke avonturen van Margaret Thatcher, de eerste Britse vrouwelijke eerste minister, gaat de film wél over een sterke vrouw. Je moet de film gezien hebben om te begrijpen wat een kracht deze vrouw bezat. 

iron-lady7

5. Black Swan

Het verhaal draait rond een balletdanseres die een nieuwe rivale heeft. Beide willen ze dezelfde rol. De competitie tussen beide wordt erger en erger, net zoals de intrige in het verhaal. Een prachtige film. 

black_swan

6. Gravity

Een film met een schitterende Sandra Bullock, die in haar rol van Dr. Ryan Stone voor de eerste keer de ruimte in gaat. Niet voor mensen met gevoelige zenuwen. 

gravity

7. Wild

Over alles achterlaten en zoeken naar meerwaarde. Een sterke vrouw die na veel miserie een tocht begint over de Pacific Crest Trail, een langeafstandspad met een afstand van 4286 kilometer in de bergachtige gebieden langs de Amerikaanse westkust loopt. Reese Witherspoon op haar best. 

wild