Let op, je gebruikt waarschijnlijk een verouderde browser!
Wij raden je daarom sterk aan te updaten naar een nieuwere browser.
Arrow top

Antwerpen dan anders wandelingen

zaterdag 19 juni 2021 t/m zondag 20 juni 2021 · Antwerpen

Na ruim een jaar corona lijken we haast vergeten hoe het voelt om te reizen. Al vele maanden kijken we uit naar een klein lichtpunt aan de horizon om het gevoel te krijgen dat de wereld groter is dan ons kleine België. Anders Dan Anders neemt jullie graag mee op wereldreis in ons eigenste Antwerpen, geen klassieke infodagen, geen thema-avonden, geen workshops, maar wel de Antwerpen Dan Anders wandelingen, helemaal corona proof.

Je ontdekt op 19 of 20 juni de stad per koppel of me je eigen beperkte bubbel. Wandel mee : twee unieke routes, met uitzonderlijke verhalen, verrrassende ontmoetingen en boordevol informatie over onze reisbestemmingen.

Wij wensen je alvast een goede reis toe met Antwerpen Dan Anders.

Arrow left slideshow
Arrow right slideshow
Cogels-Bord
Rotonde_Cogels_Osylei_Chambord
Dageraadplaats_1
Mokatines_1
PAKT_1
't_Groen_kwartier_5
't_Groen_kwartier_2
Street_art_1
Cogels-Bord Rotonde_Cogels_Osylei_Chambord Dageraadplaats_1 Mokatines_1 PAKT_1 't_Groen_kwartier_5 't_Groen_kwartier_2 Street_art_1

Wandeling - Zurenborg en Groen kwartier

Gewapend met de uitgestippelde route, verkennen we de mooiste straten van de wijk Zurenborg met op kop de statige herenhuizen en paleizen van de Cogels Osylei. Art Nouveau met hoofdletter. We wandelen verder naar de site van het vroegere militaire hospitaal. Na een knap staaltje restauratie zijn de historische gebouwen herbestemd naar moderne duurzame woon en werkgelegenheden, welkom in het Groen Kwartier. Ook The Jane, het sterrenrestaurant onder leiding van Nick Bril vond zijn plaats in de voormalige kapel. De combinatie met het hippe Pakt en haar creatieve ondernemingen maken dit stukje Antwerpen, anders.

Deze wandeling duurt ongeveer drie uur. De wandelafstand blijft beperkt tot vier kilometer door de veelvuldige stops wordt dit een aangename kennismaking met Zurenborg en het Groen kwartier maar dan op de anders dan anders wijze.

De volgende anders dan anders reisbestemmingen komen aan bod in deze wandeling: China, Afrika en Zuid Afrika, Peru, Guatemala, Colombia, Australië, Nieuw Zeeland, Vietnam, Indonesië en Chili.

Willen jullie graag meewandelen? Kies dan op deze pagina het uur van vertrek. Elke reservatie is geldig voor twee personen. Per vertrekuur kunnen er maximaal acht personen vertrekken. Zo blijven de bubbels veilig, zowel bij het onthaal als tijdens de wandeling. Gelieve het gekozen vertrekuur te respecteren.

Arrow left slideshow
Arrow right slideshow
Parkbrug_2
Jachthaven_Willembok_en_het_Mas
Havenhuis_3
Londenbrug
Het_Eilandje
Diener_Diener_appartementen
Red_Star_line_toerist_klas
Seef_brouwerij
Parkbrug_2 Jachthaven_Willembok_en_het_Mas Havenhuis_3 Londenbrug Het_Eilandje Diener_Diener_appartementen Red_Star_line_toerist_klas Seef_brouwerij

Wandeling - Mas en de Oude haven

Vanuit het Hessenstraatje, ontdekken we het Eilandje. Een modern eerbetoon aan wat Antwerpen groot maakte: de haven en het water. Het Eilandje zette Antwerpen als wereldhaven op de kaart. Pakhuizen, prachtig gerenoveerd, slaperige jachten aan de kades van de dokken, de schaduw van het Museum aan de Stroom. Het Red Star Line museum met de verhalen van de landverhuizers, de diamanten schittering van het Havenhuis, of de originele fietsbug en de honderden hippe bars en restaurants .. een kosmopolotische wijk in volle expansie. Niets doet vermoeden dat het ooit een vergeten stuk grond was zonder betekenis.

Deze wandeling duurt ongeveer drie uur. De wandelafstand blijft beperkt tot vier kilometer. Door de veelvuldige stops wordt dit een aangename kennismaking met het Eilandje, MAS en de Oude Haven op anders dan anders wijze.

De volgende anders dan anders reisbestemmingen komen aan bod in deze wandeling: Thailand, Cambodja en Laos, India, Argentinië, Maleisië en Singapore, Dubai en Mexico. 

Willen jullie graag meewandelen? Kies dan op deze pagina het uur van vertrek. Elke reservatie is geldig voor twee personen. Per vertrekuur kunnen er maximaal acht personen vertrekken. Zo blijven de bubbels veilig, zowel bij het onthaal als tijdens de wandeling. Gelieve het gekozen vertrekuur te respecteren.